У Запоріжжі відкрився фестиваль «Хортиця» (1991)

7 червня 1991 - 33 років тому

Фестиваль козацтва на о. Хортиця

Фестиваль козацтва на о. Хортиця

7 червня 1991р. у Запоріжжі відкрився Всеукраїнський фестиваль народного мистецтва «Хортиця», присвячений 500-річчю козацтва. Саме цей фестиваль став кульмінацією всього торжества і всіх заходів, присвячених видатній даті. В цей день по всьому місту виступали десятки колективів з України, Росії та гості з-за кордону, проте епіцентром подій, звичайно, став острів Хортиця. Тут відбувся ярмарок-виставка, на якій свої роботи представили народні майстри з усієї країни. У Запоріжжі вони привезли різноманітні вишиванки, рушники, писанки, гончарні, ковальські вироби та ін. Для майстрів навіть створили окреме містечко, а для майстер-класів та для продажу товарів організували торговельну слободу.

На наступний день на Хортиці пройшло яскраве свято «Козачий круг», а в Совутиної балці пройшло театралізоване дійство «Тієї козацької слави повік не забудем» - глядачі змогли побачити, хоча в кілька разів і зменшену копію січової фортеці і козацькі чайки з турецькими галерами під берегами Дніпра. Завершився фестиваль 9 червня феєричним концертом за участю провідних артистів країни: Софії Ротару, Дмитра Гнатюка, Назарія Яремчука, Алли Кудлай, Кубанського козачого хору та інших.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.