ВР перепідпорядкував колишні союзні підприємства на території республіки (1991)

7 червня 1991 - 33 років тому

Сесійна зала Верховної Ради України

Сесійна зала Верховної Ради України

7 червня 1991 Верховна Рада України під головуванням майбутнього першого президента незалежної України Леоніда Кравчука прийняла постанову про перепідпорядкування Україні союзних підприємств на території республіки.

З метою захисту майнових прав та економічних інтересів республіки, ефективного використання та збереження майна в умовах переходу до ринкових відносин Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки в червні 1991 р. після прийняття Україною Декларації про державний суверенітет прийняла постанову про перехід під юрисдикцію Української РСР державних підприємств та організацій союзного підпорядкування, розташованих на території республіки. Організовував роботу з організації переоформлення підприємств Фонд державного майна Української РСР. Необхідно відзначити, що це був вже перший крок до відокремлення майна України від загальносоюзного, адже після прийняття цієї постанови, а вона вступала в силу відразу після підписання, заборонялися будь-які операції за підпорядкуванням підприємств на території України без узгодження з українським керівництвом.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.