Вперше в незалежній Україні відбувся фінал розіграшу футбольного кубка (1992)

31 травня 1992 - 32 років тому

ФК «Чорноморець» - перший володар Кубка України

ФК «Чорноморець» - перший володар Кубка України

31 травня 1992 р. на Республіканському стадіоні в Києві відбувся фінал Першого розіграшу Національного кубка України з футболу, в якому взяли участь одеська команда «Чорноморець» і харківський «Металіст». В результаті, першим володарем кубка стали одесити - вони перемогли харків'ян з рахунком 1:0.

Всього в Першому Чемпіонаті України з футболу 1992 брали участь 49 команд. Більшість з них почали боротьбу з 1/32 фіналу, а 6 команд, які брали участь у Вищій Лізі чемпіонату СРСР 1991 р. - «Динамо», «Дніпро», «Металіст», «Металург», «Чорноморець» і «Шахтар »Д - потрапили одразу в 1/8. Перші матчі чемпіонату змагання проводилися 16 лютого 1992 р. На 1/4 вдалося пробитися «Чорноморцю», «Металургу», охтирському «Нафтовику», «Шахтарю» Д, «Дніпру» Д, «Динамо» і запорізького «Торпедо». Однак у півфінал так і не потрапили гравці «Шахтаря» і «Металурга». В результаті, у фінал потрапили чорноморські підопічні Віктора Прокопенка та харківський легіон під керівництвом Леоніда Ткаченко. Перший і переможний гол у цій грі забив Цимбалар на 107-й хвилині. За 7 ігор чемпіонату «Чорноморцю» вдалося забити 15 м'ячів і виграти 4 гри. Через 2 роки в сезоні 1993/94 рр.., Перегравши сімферопольську «Таврію» в серії післяматчевих пенальті, одеський «Чорноморець» вдруге і поки востаннє знову став володарем Кубка України з футболу.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.