Спільне українсько-корейське підприємство «АвтоЗАЗ-ДЕУ» розпочало випуск перших автомобілів (1998)

25 травня 1998 - 26 років тому

Запорізький автомобілебудівний завод

Запорізький автомобілебудівний завод

25 травня 1998 на спільному українсько-корейському підприємстві «АвтоЗАЗ-ДЕУ» в Запорізькій області розпочали випускати автомобілі «Таврія-Нова», «Ланос», «Нубіра» і «Леганза».

У 1998 р. Запорізький автомобілебудівний завод почав нове життя. 15 квітня між корейською та українською делегаціями було підписано договір про формування спільного закритого акціонерного підприємства «АвтоЗАЗ-ДЕУ» на базі заводу в Запоріжжі. Вже через місяць 25 травня на ньому випустили першу партію автомобілів: в Україні випустили абсолютно нову модель «Таврію-Нова», а також почали великовузлове складання на Іллічівському заводі автоагрегатів корейських автомобілів європейського класу «Деу»: «Ланос», «Нубіра» і « Леганза ». Ці автомобілі були власними розробками компанії «Деу» і все спочатку вироблялися тільки в Південній Кореї. Вже наступного року також за участю компанії «Деу» у Запоріжжі почався випуск ЗАЗ-1103 «Славута».

Сьогодні на заводі налагоджено повний цикл виробництва автомобілів - від штампування металопрокату і автоматизованих ліній зварювання до фарбування, техогляду та реалізації автомобілів в автосалоні. У наші дні Запорізький автозавод є головним заводом корпорації ПАТ «Укравто», яке є лідером вітчизняного автопрому.

Все по темі: , ,

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.