Київське «Динамо» вперше взяло участь у чемпіонаті СРСР (1936)

24 травня 1936 - 88 років тому

Перший склад київського «Динамо» 1927

Перший склад київського «Динамо» 1927

24 травня 1936 кііевскій футбольний клуб «Динамо» вперше взяв участь у чемпіонаті СРСР з футболу, провівши на домашньому полі гру з московським «Динамо». Однак, на жаль, перша гра киян закінчилася поразкою. Проте, на цьому чемпіонаті їм вдалося завоювати срібну медаль.

Чемпіонат СРСР 1936 р. почався 22 травня. Всього в ньому взяли участь 7 команд, які зіграли одне коло ігор. Разом з київським «Динамо» в чемпіонаті грали футболісти «Динамо» (Москва), «Динамо» (Ленінград), «Локомотива», московського «Спартака», ЦДКА (Москва) і «Червоної зорі» з Ленінграда. У своїй першій грі, яку кияни проводили вдома на очах 30 тисяч уболівальників, вони пропустили 5 м’ячів від московського «Динамо», забивши за всю гру тільки один гол - Махиня на 80-й хвилині. Проте вже у другому турі кияни зібралися з силами і розгромили «Червону зорю» з рахунком 2:7. У третьому турі українські динамівці знову програли («Спартаку»), повернувши перемогу у четвертій грі з ЦДКА, шостому двобої з ленінградцями та сьомому турі з «Локомотивом».

Всього було проведено 6 ігор, за підсумками яких перемогло московське «Динамо», набравши 18 очок. Київська команда, підготовкою якої керував тренер Мойсей Товаровський, набрала на 2 очки менше і забила 4 м’ячі менше переможця - 18 голів. Однак і друге місце на своєму першому чемпіонаті СРСР - теж дуже непоганий результат.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.