Руслана виграла конкурс «Євробачення» (2004)

16 травня 2004 - 20 років тому

Виступ Руслани на «Євробаченні-2004»

Виступ Руслани на «Євробаченні-2004»

16 травня 2004 українська співачка Руслана Лижичко з піснею «Дикі танці» виграла 49-й пісенний конкурс «Євробачення», отримавши тим самим право вперше провести конкурс в Україні.

Готуючись до конкурсу, який повинен був проходити в Стамбулі, команда співачки вирішили приділити велику увагу піару та просування. Так, Руслані організували понад 120 інтерв'ю, всі її заяви перекладали на англійську мову, перед конкурсом вона вирушила в промо-тур по європейських містах і т.п. До того ж, саме шоу також вирішили зробити незвичайним: артисти виступали у шкіряних костюмах та з національними музичними інструментами Галичини. В результаті, серед 36 країн, які брали участь у конкурсі, за результатами телефонного голосування, яке проходило в прямому ефірі і в якому самі українці приймати участь не можуть, 280 балами перемогла украіка. Максимальні 12 балів їй віддали глядачі Росії, Ізраїлю, Ісландії, Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Туреччини. Друге місце посів представник Сербії і Чорногорії, третє - Греції.

Завдяки цій перемозі Руслани 50-й ювілейний конкурс «Євробачення» пройшов в 2005 р. в Києві. Сама ж співачка була удостоєна звання народної артистки України. А альбом «Дикі танці», в який увійшла і переможна композиція, став платиновим.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.