Мін’юст зареєструвало нову Конституційно-демократичну партію (1993)

14 травня 1993 - 31 років тому

З’їзд партії «Віче». У центрі - І. Богословська та І. Онищенко. Київ, 2007

З’їзд партії «Віче». У центрі - І. Богословська та І. Онищенко. Київ, 2007

14 травня 1993 в Міністерстві юстиції України була зареєстрована нова політична партія - Конституційно демократична. Установчі ж збори нової політичної сили сталися двома роками раніше - в травні 1991 р. Тоді ж був прийнятий статут і програма партії. Так, її члени вважають себе нащадками кадетів - конституційних демократів Росії, які діяли в країні на початку ХХ ст. Основою ідеології партії є теорія сучасного ліберального консерватизму в його англосаксонському варіанті.

У свій час ця політична сила входила до складу об’єднання «Нова Україна», проте через ідеологічні суперечки в 1995 р. з нього вийшла. У 1997 р. вона створила блок «Соціально-ліберальне об’єднання» спільно з партією «Міжрегіональний блок реформ». У складі цього блоку партія і пішла на вибори 1998 р., проте до парламенту її члени так і не отримали можливість потрапити. У 2001 р. головою партії було обрано Інну Богословську. Тоді ж її лідер вирішила і ввести партію до блоку «Команда озимого покоління». Однак і в 2002 р., і в 2006 р. КДП 3-відсотковий бар’єр так і не подолала, тому і у ВР не увійшла.

Сьогодні партія перейменована в «Віче», а очолює її Ірина Онищенко. У свою чергу Всеукраїнське громадське об’єднання «Віче України» очолює Інна Богословська, яка є депутатом ВР України 6-го скликання від Партії регіонів.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.