Киянин Андрій Синепупов став першим українським боксером - чемпіоном світу серед професіоналів (1994)

7 травня 1994 - 30 років тому

Андрій Синепупов - чемпіон світу з боксу серед професіоналів

Андрій Синепупов - чемпіон світу з боксу серед професіоналів

7 травня 1994 боксер з Києва Андрій Синепупов в бою з британцем Марком Рамсеєм першим в історії незалежної України завоював титул чемпіона світу серед професіоналів за версією WBO в легкій вазі до 61 кг.

На початку 1990-х рр.. бокс в Україні носив аматорський характер і мало фінансувався. Проте в 1994 р. було вирішено провести поєдинок за титул чемпіона світу з одним із спортсменів з країн СНД. Організацією бою зайнявся відомий агент і промоутер Філіп Фондю. Спочатку ставки робилися на російського боксера Сергія Клокова, проте той програв напередодні бій в Ялті, тому це право отримав українець, який також знаходився на перших місцях боксерських рейтингів.

Бій проходив на рингу Палацу спорту в Дніпропетровську. Суперником киянина став 24-річний боксер з британського Бірмінгема Марк Рамсей по кличці Бритва. На той момент англієць провів вже 27 боїв і до цих пір жодного разу не програв. Бій тривав усі 12 раундів, однак за очками, а перевагу українцям віддали всі три бічних судді, переміг Синепупов. В результаті, він став третім з боксерів колишнього Радянського Союзу після Ю. Арбачакова і А. Назарова, який отримав чемпіонський пояс, виготовлений голлівудськими майстрами.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.