Заснували Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (1994)

25 квітня 1994 - 30 років тому

Робочі моменти Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Робочі моменти Нацради з питань телебачення і радіомовлення

25 квітня 1994 Президент України Л. Кравчук видав указ «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», задекларувавши створення нового контролюючого органу в медіасфері. Першими до складу колегіального органу увійшли В. Барсук, А. Михайленко, А. Москаленко та ін.

Серед основних завдань, що стоять перед радою, можна виділити наступні: контроль за дотриманням законів у сфері телерадіомовлення, участь у розробці та впровадженні державної політики у цій сфері, розробка плану розвитку та аналіз національного телерадіоінформаційного простору, співробітництво з питань телебачення і радіомовлення з міжнародними організаціями, створення та утримання державного архіву телебачення і радіомовлення України. Також саме цей орган повинен займатися розвитком вітчизняних телерадіокомпаній і збільшенням національного продукту на українському медіаринку. Крім того, саме члени Нацради вирішують, яким чином розподіляти радіочастотні ресурси, і які телемережі і канали мають право на життя. Саме через цю функції навколо держоргану нерідко спалахують різні скандали.

Всього до складу Національної ради входять 8 осіб, четверо членів призначаються Верховною Радою, ще четверо - Президентом України. Щорічно вони готують звіт про свою діяльність і подають його до парламенту і до гаранта Конституції.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.