Партія зелених затвердила свій маніфест (1990)

22 квітня 1990 - 34 років тому

Активісти Партії зелених агітують проти будівництва в Україні атомного могильника

Активісти Партії зелених агітують проти будівництва в Україні атомного могильника

22 квітня 1990 Партія зелених затвердила і проголосила свій офіційний маніфест. Так, її члени підкреслили прагнення проголосити Україну незалежною державою, а також об’єднати всіх її громадян, а також українців за кордоном навколо ідеї екологічного порятунку майбутнього людства.

Історія Партії зелених в Україні почалася ще в середині 80-х рр.. Тоді «зелений» рух очолювала група активістів Всеукраїнської екологічної асоціації «Зелений світ», створеної в 1987 р. Офіційно ж партію Міністерство юстиції зареєструвало лише 24 травня 1991. Однак і без юридичного оформлення партійні члени вирішили розробити свою програму і познайомити з нею громадськість. Саме тому в кінці квітня 1990 року та був проголошений її маніфест. У ньому зазначалося, що Партія зелених створена для тих і тими, хто хоче побачити Україну в майбутньому зеленою і квітучою суверенної європейської країною, хто хоче забути про горе Чорнобиля, позбавити своїх дітей від загрози хімічного і радіоактивного забруднення. Дуже швидко партія знайшла своїх прихильників і вже в 1994 р. взяла участь у парламентських виборах. Однак ці вибори вони програли, увійшовши до ВР тільки в 1998 р. Сьогодні партія також продовжує існувати і виступати за екологічну безпеку в державі. Очолює Партію зелених Денис Москаль.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.