Заснували українсько-американський благодійний фонд «Відродження» (1990)

18 квітня 1990 - 34 років тому

Презентація стратегічних напрямків діяльності фонду «Відродження». Київ, 2012

Презентація стратегічних напрямків діяльності фонду «Відродження». Київ, 2012

18 квітня 1990 року Рада Міністрів УРСР прийняла постанову «Про діяльність на території УРСР українсько-американського фонду« Відродження ». Згідно з цією постановою, на Україні почав діяти один із філій мережі Фондів Відкритого Суспільства, заснованого відомим американським фінансистом Джорджем Соросом.

Головною метою організації вже понад 20 років залишається сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні завдяки підтримці важливих громадських ініціатив. Фонд розподіляє гранти між неурядовими організаціями, а також разом з іншими благодійними організаціями втілює в життя різні соціальні і політичні проекти. Серед основних програм, які сьогодні реалізуються в Україні, можна назвати: «Верховенство права», «Засоби масової інформації», програма, спрямована на сприяння європейській інтеграції, «Європейська програма», «Громадське здоров'я», проект підтримки прав і свобод циганського населення « Роми України »та багато інших.

Керівники фонду підрахували, що за час своєї роботи на вітчизняних теренах у різні громадські, науково-освітні та просвітницькі проекти було вкладено понад 100 млн. доларів США. Сама ж організація жодною мірою не залежить від держави і політичних партій, а повністю фінансується мережею Фондів Відкритого Суспільства, а також іншими меценатами.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.