Завершився Перший чемпіонат України з хокею (1993)

7 квітня 1993 - 31 років тому

Переможці з хокею ХК «Сокіл» під час гри проти донецького «Донбасу»

Переможці з хокею ХК «Сокіл» під час гри проти донецького «Донбасу»

7 квітня 1993 під головуванням Федерації хокею України в Києві закінчився Перший чемпіонат України з хокею, перемогу в якому здобула київська команда «Сокіл».

Зазвичай турнір починався у вересні і тривав до квітня наступного року. За перемогу в цих змаганнях тріумфатор отримував перехідний «Кубок Федерації хокею України» і золоті медалі. Так, за результатами першої серії ігор, перемогу здобув столичний «Сокіл», який у фінальних іграх забив 14 і пропустив всього 5 шайб. Очолював в ті роки команду видатний тренер Олександр Фадєєв. Срібну нагороду отримала ШВСМ «Київ», набравши на 2 очки менше переможця, а третє місце зайняв харківський «Юпітер», який забив у ворота суперників у фінальній частині 3 шайби. Всього у змаганнях брали участь 7 найсильніших команд України з Києва, Харкова та Донецька. За наступні роки існування турніру кияни повторили свій тріумф ще 11 разів. Проте в 2011 р. Кубок вперше отримала команда, яка не уявляла Київ - донецький хокейний клуб «Донбас». За результатами двох фінальних ігор, він переміг столичний «Сокіл» з рахунком 1:0 і 3:2. Однак сезон 2010/11 став для Чемпіонату України останнім у зв’язку з утворенням Професійної хокейної ліги.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.