У Києві заснували музичну консерваторію (1913)

4 квітня 1913 - 111 років тому

Київська консерваторія на Майдані Незалежності

Київська консерваторія на Майдані Незалежності

4 квітня 1913 на базі музичного училища Київського відділення Російського музичного товариства була заснована Київська консерваторія. Посприяли появі нового музичного навчального закладу в українській столиці такі видатні композитори і музиканти, як Сергій Рахманінов, Олександр Глазунов, Петро Чайковський та інші. Першим директором консерваторії був призначений Володимир Пухальський, але наступного року на цій посаді його замінив композитор і диригент Рейнгольд Глієр. Вже в 1919 р. консерваторія стала державною.

У 1925 р. молодші класи консерваторії було вирішено виділити в окремий музичний технікум. У 1940 р. закладу присвоєно ім’я видатного російського композитора Петра Чайковського, але під час ВВВ консерваторію евакуювали з Києва до Свердловська, де вона тимчасово увійшла до складу місцевої консерваторії. У роки незалежної України в 1995 р. указом Президента України Л. Кучми консерваторія стала Національною музичною академією України ім. П.І. Чайковського з найвищим IV рівнем акредитації. Сьогодні Київська консерваторія - одне з кращих музично-освітніх установ Центральної та Східної Європи, в якому на 26 кафедрах 6 факультетів навчаються близько 1,5 тис. студентів.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.