В Україні створили Національне центральне бюро Інтерполу (1993)

25 березня 1993 - 31 років тому

Колектив українського бюро Інтерполу, 1993 р., Київ, МВС

Колектив українського бюро Інтерполу, 1993 р., Київ, МВС

25 березня 1993 Кабмін України прийняв постанову про створення в країні Національного центрального бюро Інтерполу. Вступила в Організацію Україна роком раніше - 4 листопада 1992 на 61-й сесії Генеральної Асамблеї Інтерполу, що проходила в місті Дакар у Сенегалі.

Національне центральне бюро Інтерполу є представником України в Організації і одночасно представляє собою центр координації взаємодії вітчизняних правоохоронців з компетентними органами зарубіжних країн у сфері боротьби з транснаціональною злочинністю. Укрбюро створено в рамках Міністерства Внутрішніх Справ, в межах якого і організовано його Робочий апарат. Він є повністю самостійним структурним підрозділом. Структура українського відділення складається з відділів міжнародного розшуку, супроводу розслідувань, відділів з питань безпеки міжнародних масових заходів та взаємодії з Європолом. Іноді Укрбюро можуть допомагати радники, але ця допомога носить виключно консультативний характер. Крім того, як і інші країни-члени, Україна має в головному органі Інтерполу - Генеральній Асамблеї - свого представника, який щорічно бере участь у її засіданнях. Всього сьогодні членами Міжнародної організації кримінальної поліції є 190 держав світу.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.