У Києві відкрилася Банкнотна фабрика (1994)

22 березня 1994 - 30 років тому

Один з цехів Банкнотній фабрики НБУ

Один з цехів Банкнотній фабрики НБУ

22 березня 1994 в Києві ввели в експлуатацію першу Банкнотну фабрику Національного банку України. Вітчизняна фабрика стала 68 підприємством у світі з виробництва грошей. До 1994 р. гривні та українські купони друкувалися за кордоном, зокрема, в Канаді та Великобританії.

Сьогодні на Банкнотній фабриці працює величезна кількість високотехнологічного обладнання з Швейцарії, Німеччини, Австрії, Італії та інших країн. На ньому виготовляють гривні, захищені цінні папери, документи суворої звітності. У жовтні 1994 р. на базі столичної Банкнотній фабриці був створений додатковий ряд допоміжних підприємств, серед яких і Банкнотно-монетний двір НБУ. У квітні 1997 р. в місті Малин у Житомирській області відкрили Банкнотно паперову фабрику, що дозволило створити в Україні повний замкнутий цикл з виробництва грошових одиниць. За рік потужності фабрики дозволяють повністю обробити і випустити 2 тис. тонн паперу. Банкнотно-монетний двір використовує її при друку грошей, облігацій, акцизних марок, держактів на землю, сертифікатів, поштових марок та іншої продукції, що вимагає високого ступеня захисту. Монетний двір Національного банку України відкрили 23 квітня 1998

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.