У Києві здали в експлуатацію палац «Україна» (1970)

12 березня 1970 - 54 років тому

Національний палац «Україна» в Києві

Національний палац «Україна» в Києві

12 березня 1970 в Києві офіційно був зданий в експлуатацію один з найбільших концертних залів у країні палац «Україна». Офіційне ж відкриття центру культури і мистецтв відбулося у квітні.

Унікальна будова палацу у формі трапеції було розроблено архітекторами П. Жилицького та І. Вайнером під керівництвом автора проекту Є. Маринченко. За цю роботу вони навіть отримали Державну премію ім. Т.Г. Шевченка. Сьогодні будівля складається з більше 300 приміщень, включаючи концертний зал на 3714 місць і величезну сцену, на якій можуть розміститися ще 1,5 тис. людей, величезний банкетний зал площею 110 кв. м, прес-центр, зал переговорів і т.п. Кожен місяць саме тут проходять найважливіші культурні загальнодержавні та міжнародні громадсько-політичні заходи, проводяться концерти вітчизняних музикантів і танцюристів, а також світових зірок шоу-бізнесу. Так, в 1982 р. в палаці відбулися урочисті заходи, присвячені 1500-річчю Києва, тут святкують Дні незалежності України і більшість державних свят, на цій сцені виступали Д. Гнатюк, І. Кобзон, М. Кабальє, П. Каас, Х. Каррерас, Л. Паваротті, Стінг та ін У квітні 1998 р. палацу «Україна» присвоїли статус «Національний».

Все по темі: ,

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.