Заснували Академію медичних наук України (1993)

2 березня 1993 - 31 років тому

Олександр Возіанов - президент Академії медичних наук України

Олександр Возіанов - президент Академії медичних наук України

2 березня 1993 була заснована Академія медичних наук України, яка стала головною медичною науковою організацією країни.

Вперше ідея створення організації серед провідних українських медиків назрівала ще в 1991 р. Проте відповідний указ Президент України Л. Кравчук підписав лише 24 лютого 1993 Президентом Академії було обрано академіка А.Ф. Возіанова, але крім нього до складу організаторів установи увійшли ще 25 вчених. Крім того, до складу НАМН увійшли 13 медичних і наукових установ, а за наступні 15 років їх кількість збільшилася ще на 6 наукових центрів і 18 науково-дослідних інститутів. Сьогодні у стінах Академії працюють більше 20 тис. медиків.

Основними завданнями, які ставилися перед засновниками НАМН, були, перш за все, 3 напрямки роботи. По-перше, вчені вивчають фундаментальні принципи життєдіяльності людини і розвиток різних патологій. По-друге, вони розробляють принципово нові методи та засоби профілактики, діагностики та лікування найбільш поширених хвороб. Третім же напрямком роботи є вивчення впливу навколишнього середовища на наш організм. Щорічно працівники НАМН організовують різноманітні зустрічі, семінари, видають монографії, підручники та журнали, де висвітлюються їхні останні досягнення та наукові розробки.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.