На київській «Петрівці» відкрився книжковий ринок (1997)

1 березня 1997 - 27 років тому

Книжкові ряди на «Петрівці»

Книжкові ряди на «Петрівці»

1 березня 1997 в українській столиці відкрився найбільший книжковий ринок у місті «Петрівка». Історія цього ринку почалася ще в 1996 р., коли на вул. Вербову біля станції київського метрополітену «Петрівка» переїхали перші продавці книг. Трохи пізніше стихійні продажі переросли в організовані торгові ряди, і вже 1 березня наступного року ринок отримав офіційний статус. Сьогодні «Петрівка» - один з найбільших книжкових ринків в Україні. Тут можна знайти і популярну масову літературу на будь-який смак і гаманець, і вузькопрофільні книги, а також велика кількість іноземних і раритетних видань. Крім того, на ринку представлений широкий асортимент аудіовізуальної продукції (фільми, комп’ютерні ігри, музика) та програмного забезпечення, яке не завжди є ліцензійним. За це, до речі, Міністерство торгівлі США у своєму світовому рейтингу піратських ринків з продажу контрафактної продукції, що завдають значної шкоди інтелектуальної власності, поставило «Петрівку» на 17 місце.

Однак з розвитком Інтернету і появою великої кількості книжкових супермаркетів за останні роки популярність «Петрівки» почала падати. Ще в 2007 р. Київрада прийняла постанову про будівництво на місці ринку нового торгово-розважального центру і, можливо, найближчим часом цей проект реалізується.

Все по темі: , ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.