У Харкові відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд колгоспників (1925)

20 лютого 1925 - 99 років тому

З’їзд колгоспників, 1923

З’їзд колгоспників, 1923

20 лютого 1925 в Харкові відбувся Перший Всеукраїнський з’їзд представників колгоспів, сільськогосподарських товариств та працівників по колективізації сільського господарства. Його учасники доповіли про стан сільського господарства та сільськогосподарської кооперації на Україні, а також розповіли про досягнення колективізації в селах. Крім того, обговорювалися питання землеустрою, кредитування та агрономічного обслуговування колгоспів, їх технічного забезпечення, культурно-просвітницької роботи тощо А вже на початку березня 1925 відбувся Всесоюзний з’їзд колгоспників, на якому обговорювалося створення колективних господарств в усіх союзних республіках. На ньому українська делегація отримала можливість ознайомитися з практичним досвідом інших республік і використовувати його при проведенні українських районних, окружних, губернських сільськогосподарських виставок. Згодом вони стали постійною частиною нового свята - Дня врожаю та колективізації.

23-25 травня 1928 відбувся Другий з’їзд колгоспників України, на якому, крім обговорення практичних питань сільського господарства, приділили увагу створенню Всеукраїнського союзу сільськогосподарських колективів, обрали правління, ревізійну комісію та затвердили статут нової спілки.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.