З конвеєра зійшов перший український вертоліт (2002)

19 лютого 2002 - 22 років тому

Перший український вертоліт К-112 «Ангел»

Перший український вертоліт К-112 «Ангел»

19 лютого 2002 з конвеєра зійшов перший український вертоліт «Ангел». Його розробили конструктори бюро «Вертикаль» на авіаційному заводі «Тюссе» в Бородянці Київської області займалися протягом 3 років з 1999 р. Керував процесом М. Ю. Кучин. У результаті, в 2002 р. Україна стала 6-ю країною в світі, яка почала самостійне виробництво вертольотів. У квітні 2004 р. на аеродромі «Чайка» під Києвом відбувся перший демонстраційний політ вертольота К-112 «Ангел». У тому ж році на заводі «Авіант» почалося серійне виробництво нової моделі.

«Ангел» є двомісним вертольотом, який може підняти на свій борт до 500 кг. Сам же він важить також півтонни. Саме на цьому надлегкому вертольоті вперше в світі розмістили два двигуни потужністю 100 л., Завдяки чому його швидкість може досягти 200 км / ч. Ця новація зробила нову модель більш надійною порівняно зі наддорогими американськими аналогами. Дальність польоту вертольота не обмежена, оскільки заправлятися він може на звичайних автозаправках паливом марки А-95. Його можна використовувати в якості санітарного, патрульного, сільськогосподарського, рятувального, спортивного, навчального вертольота, для аерофотозйомки, а також як повітряне таксі.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.