Борис Патон став почесним членом Римського клубу (1990)

17 лютого 1990 - 34 років тому

Борис Патон

Борис Патон

17 лютого 1990 першим почесним членом Римського клубу від України став видатний вчений, громадський діяч, президент Національної академії наук України академік Борис Патон. Це звання стало актом міжнародного визнання заслуг українця у сприянні науково-технічному прогресу та розповсюдженні в світі гуманітарних ідей.

Сьогодні Римський клуб є найавторитетним в світовій некомерційній і неурядовій організації, який займається глобальними політичними, економічними, соціальними, екологічними, технологічними і культурними проблемами всього людства. Діяльність його членів спрямована, насамперед, на сприяння інтелектуальному розвитку людства і на аналіз перспектив розвитку та вирішення головних проблем на планеті. Крім постійних членів клубу в нього входять і національні асоціації, які повинні популяризувати у своїх країнах ідеї та принципи клубу і сприяти їх втіленню на загальнодержавному рівні. Україна також має таку асоціацію, яку свого часу очолював і Б. Патон. Сьогодні вітчизняною організацією керує асоційований член Римського клубу Віктор Вовк.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.