Почалося будівництво поромної переправи Іллічівськ-Варна (1977)

16 лютого 1977 - 47 років тому

Почалося будівництво поромної переправи Іллічівськ-Варна (1977)

Почалося будівництво поромної переправи Іллічівськ-Варна (1977)

16 лютого 1977 в Одеській області на березі Сухого лиману почалося будівництво поромної переправи Іллічівськ-Варна. «Плавучий міст» повинен був, в першу чергу, забезпечити перевезення залізничних складів до Болгарії. Вже 14 листопада 1978 відбулося урочисте відкриття поромної переправи. В історії СРСР це була перша міжнародна водна транспортна лінія. А на Чорному морі це була вже третя переправа. Її протяжність складає 458 км, а час перевезення вантажу сягає 20 годин. Лінію обслуговують 4 трьохпалубному порома з 15 залізничними шляхами, на яких можуть розміститися 108 вантажних вагонів. Це 2 болгарських порома «Герої Одеси» і «Герої Севастополя» і вітчизняні пороми «Герої Шипки» і «Герої Плевни». До речі, саме на цій переправі вперше в світі використовували такі Трипалубні пороми великої вантажопідйомності.

У наш час товари в Іллічівську завантажують у вагони СНД, а вже переставити вагонні візки та перевантажити невелику частину товарів на європейські транспортні засоби можливо на термінальному комплексі у Варні. Сьогодні переправа Іллічівськ-Варна та потужності терміналу в українському порту забезпечують роботу всього Європейсько-Азіатського транспортного коридору, завдяки якому Україна з’єднується з країнами Західної Європи та Азії.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.