Створена Київська кіностудія науково-популярних фільмів (1941)

31 січня 1941 - 83 років тому

Микола Грачов

Микола Грачов

Організована на базі відділу телефільму Київської кінофабрики, кіностудія випускала фільми наукової та пропагандистської спрямованості, що було особливо важливо в роки Великої Вітчизняної війни.

З самого початку на кіностудії працює такий майстер кінорежисури і драматургії, як Микола Грачов. На його рахунку близько двадцяти науково-популярних фільмів, деякі з яких відзначені міжнародними призами, дипломами та преміями. У мирний час змінюється тематична частина роботи, починаються зйомки художніх і документальних фільмів, що відображають світ науки і техніки, культури та спорту.

З часом можливості «Київнаукфільму» розширилися і заявили про себе не тільки в Радянському Союзі, а й далеко за його межами. На кіностудію прийшли працювати майстри радянської анімації, творці перших в СРСР мультсеріалів - Володимир Дахно («Як козаки ...», «Енеїда»), Давид Черкаський («Пригоди капітана Врунгеля», «Лікар Айболить», «Острів скарбів»).

Національний продукт у вигляді анімаційних фільмів отримав широку популярність не тільки у дітей, але і дорослих. Чудові мультфільми, які пам’ятає кожна дитина, зобов’язані своїм народженням саме «Київнаукфільм». До цих пір з телевізійних ефірів не сходять історії Аліси, Капітошки, Петі П’яточкіна. Ці мультиплікаційні фільми стали шедеврами української класики. Вони до цих пір затребувані і радує нас, глядачів, своїм позитивом і гумором.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.