Верховна Рада затвердила Державний прапор України (1992)

28 січня 1992 - 32 років тому

Державний прапор України

Державний прапор України

Відтепер державний прапор виглядав у формі прямокутного полотнища з однаковими за розміром горизонтальними смугами синього і жовтого кольорів.

Жовтий колір виступає в якості символу пшеничних полів, а синій - чистого і мирного неба. Ця одна версія колірної гами прапора. За іншою версією, поєднання кольорів запозичене з найдавніших часів, коли Київська Русь тільки починала свій розвиток.

Законопроектом 2009 передбачено певний порядок до установки, розміщення та використання Державного прапора України центральними органами влади, міністерствами, державними адміністраціями, організаціями та установами, а також фізичними особами.

Державний прапор України має свій день вшанування, який припадає на 23 серпня. Він був затверджений президентом України в 2004 році. Прапор є не тільки зовнішнім атрибутом влади. Це символ України, що відображає її національний дух і волю.

До цих пір не вщухають пристрасті з приводу колірного рішення на основному символі держави. Є думка, що у верхній половині прапора повинен бути жовтий колір, а не синій. У такому «невмілому» поєднанні кольорів філософи вбачають спотворене прояв дійсності, яке позначається на благополуччя і процвітання народу. Сперечатися не будемо, оскільки Конституція України закріпила таке співвідношення кольорів, яке маємо на сьогоднішній момент.

Все по темі: ,

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.