У Чорному морі затонув український теплохід «Пам’ять Меркурія» (2001)

26 січня 2001 - 23 років тому

Теплохід «Пам’ять Меркурія»

Теплохід «Пам’ять Меркурія»

На борту знаходився 51 чоловік, 14 з яких загинули, а п’ятеро визнані зниклими безвісти.

За твердженнями прес-служби МНС, судно рухалося з порушенням правил мореплавства, в результаті чого і відбулося його крах. Якби капітан взяв курс вздовж західного узбережжя Чорного моря, катастрофи вдалося б уникнути. Існує ще одна версія: судно було перевантажене товаром, який був неправильно розташований і закріплений на борту.

Десяти хвилин вистачило на те, щоб судно, що виконувало рейс Стамбул - Євпаторія, пішло під воду у південних берегів Криму. На його борту, крім екіпажу, перебували пасажири-човники. Але про трагедію вдалося дізнатися лише через 2 дні.

Команда теплохода в екстрених обставинах відреагувала миттєво: на воду були спущені три надувних плота, а людей забезпечили рятувальними жилетами. Але стихія виявилася сильніше людських резервів. У результаті шторму і холодної води багато хто загинув від переохолодження.

Сигнал лиха, переданий з борту теплохода, з незрозумілої випадковості не дійшов до слуху берегової служби. Не відреагували на повідомлення SOS і через спеціальну супутникову систему оповіщення «Коспас-Сарсат». Правда, Україна до цієї системі не підключена, але могла отримати допомогу за сприяння інших держав.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.