Директорія у Києві затвердила закон про створення Головної Книжкової Палати (1919)

24 січня 1919 - 105 років тому

Юрій Іванов-Меженко

Юрій Іванов-Меженко

Відтепер вся друкована продукція піддавалася ретельному контролю, науковому обгрунтуванню та систематизації. Незважаючи на те що видавнича діяльність в Україні ще не була налагоджена на широку ногу, роботи вистачало з головою.

Очолив організацію Юрій Іванов-Меженко - український бібліограф і літературознавець. Палата складалася з трьох відділів, що включають в себе Український бібліографічний інститут, Книжковий фонд і Книжкову літопис.

Книжкова Палата України була задумана для того, щоб служити інтересам держави, нарощувати інтелектуальний та інформаційний потенціал. Всі видання України реєструвалися згідно бібліографічним стандартам. Інформаційна база дозволяла простежити за тенденціями видавничої справи. Дуже важливо було не розгубити накопичену роками інформацію і вчасно її занести до реєстру Державного архіву друку.

Завдяки старанням співробітників, Книжкова Палата України могла повноцінно розвиватися протягом десятиліть. Досягнення національної культури, науки і освіти фіксуються за допомогою статистичного обліку, що дозволяє швидко орієнтуватися в базі даних.

На сучасному етапі Книжкова Палата України співпрацює з безліччю бібліотек з різних країн світу. Тісні зв’язки відзначені з ЮНЕСКО, Міжнародними агентствами стандартної нумерації книг і нотних видань.

Все по темі: , ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.