Відкрито Харківський історичний музей (1920)

21 січня 1920 - 104 років тому

Харківський історичний музей

Харківський історичний музей

З ініціативи губернського комітету з мистецтва та за безпосередньої участі історика та літературознавця Миколи Сумцова було засновано Музей Слобідської України, який пізніше отримав свою нинішню назву.

У кількох відділах музею були зібрані експонати з історії первісного суспільства, епохи феодалізму і капіталізму. У радянський період ідеологія була спрямована на популяризацію влади пролетаріату, що також знайшло своє відображення в експонуванні.

Відвідувачам музею було надано можливість ознайомитися з історією Слобожанщини, яка охоплює значний проміжок часу.

Археологічні та етнографічні зібрання, знаряддя праці, колекція зброї і прапорів, твори мистецтва, історичні документи, фотографії - це безцінна спадщина, яка дозволяє простежити за побутом і культурою народу, його подвигами і досягненнями.

Експонати Харківського історичного музею налічують близько 250 тис. примірників. У музеї регулярно проводяться конференції, тематичні заходи, зустрічі з цікавими людьми. Стаціонарні та пересувні виставки і раніше збирають народ, який любить, пам’ятає і хоче знати історію рідного краю.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.