У Великобританії утворений «Союз українців» (1946)

19 січня 1946 - 78 років тому

«Союз українців» у Великобританії

«Союз українців» у Великобританії

На перших зборах було затверджено назву організації та її статут, а також обрано керівні органи. Членами союзу могли стати особи української національності, що знаходилися на території Великобританії під час окупації.

Еміграція до країн Західної Європи - звичайна справа в світлі історичних подій. 1-а світова війна зіграла істотну роль у переселенні українського народу на чужі території. Жовтнева революція та Громадянська війна остаточно розвіяли міф про вільну державу. Після 2-ої світової війни люди волею доль виявлялися по різні сторони барикад.

З часом українська діаспора прийшла до думки, що поодинці з тяготами життя на чужині впоратися дуже складно. Тому й виникла ідея згуртуватися, щоб разом брати участь у національно-політичної та суспільно-культурному житті.

Сьогодні організація володіє кількома десятками приміщень, які знаходяться на території Британських островів. У них розміщуються українські клуби та школи. Головне управління Спілки українців знаходиться в Лондоні. Саме там розміщений архів ім. Тараса Шевченка та бібліотека.

Союз українців є найчисельнішою українською організацією у Великобританії, нараховуючи у своїх рядах близько 1700 наших співвітчизників. Її місія полягає у формуванні позитивного іміджу України, розвитку української спадщини за кордоном, допомоги співвітчизникам, які у Великобританії.

Все по темі:

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.