Указом Президента України Леоніда Кучми затверджена Національна програма «Діти України» (1996)

18 січня 1996 - 28 років тому

Спортивний турнір у рамках програми «Діти України»

Спортивний турнір у рамках програми «Діти України»

Мета програми - ефективне вирішення проблем дитинства, виконання Конвенції ООН про права дитини.

Діти - наше майбутнє, діти - квіти життя, діти - це щастя! За цими фразами стоїть не тільки розчулення, а й реальна турбота про тих, заради кого ми живемо. Членом товариства дитина стає вже при народженні. І питання його благополуччя не втратить своєї актуальності ніколи. Але тільки дорослому під силу захистити маленький скарб, обігріти і подарувати радість.

У житті сучасного суспільства права та інтереси дитини стоять на першому місці. Це і є характерні ознаки цивілізованої держави, в законі якого чітко прописані норми, що стосуються дітей. Основоположними принципами національної програми «Діти України» є здоров’я дитини, її всебічний розвиток, соціальна та психологічна захищеність.

По-різному складаються дитячі долі. Не всі мають можливість жити вдома, з мамою і татом. Інтернати та дитячі будинки, будучи спеціалізованими закладами, не можуть дати справжнього тепла батьків, хоч і намагаються замінити дітям сім’ю. Тому особливої уваги заслуговують ті, хто обділений батьківським участю. Держава в цьому зв’язку закладає до бюджету додаткові фінанси, враховуючи дитячі потреби.

Діяльність по захисту прав дітей є загальнодержавним пріоритетом. Щорічні доповіді констатують факти з реалізації програми. Але лише очі дітей скажуть, наскільки вона діє і робить їх щасливими.

Все по темі:

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.