У Харкові Всеукраїнський центральний виконавчий комітет затвердив «Положення про радіотелеграфному агентстві України - РАТАУ» (1922)

14 січня 1922 - 102 років тому

Дмитро Донцов

Дмитро Донцов

РАТАУ мало стати централізованим урядовим інформаційним відомством при ВУЦВК.

Історія становлення агентства починається з 1918 року. Тоді воно називалося - Українське телеграфне агентство, яке очолив публіцист і філософ Дмитро Донцов. Протягом всієї своєї насиченої історії агентство виконувало основне завдання - інформатизація населення. Процес роботи включав в себе збір та обробку інформації, що стосується України та інших точок планети, для подальшої її передачі органам друку, радіомовлення і телебачення України та центральних органів СРСР.

РАТАУ завжди вважалося найбільш обізнаним і оперативним з усіх засобів масової інформації, яке при подачі новин використовує золоте правило: відповідати на три основні питання - «що», «коли» і «де» відбувається. Коментарі, як кажуть, у цьому відомстві зайві.

З роками в кожному місті України з’явилися кореспондентські пункти зі штатом репортерів, редакторів і технічного персоналу. Вони завжди тримають руку на пульсі і повідомляють найсвіжішу і важливу інформацію. Є представництва і за кордоном, які також чітко інформують про найцікавіші та актуальні події з усього світу.

Все по темі: ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.