Україна і Великобританія встановили між собою дипломатичні відносини (1992)

10 січня 1992 - 32 років тому

Національний прапор Великобританії

Національний прапор Великобританії

Великобританія - перша країна, яка визнала незалежність України в останній день року, що минає 1991 року. Офіційні дипломатичні відносини оформилися 10 січня наступного.

Розвиток і підтримка дружніх відносин між державами - перший щабель до початку цивілізованих перетворень. Тим більше, якщо мова йде про молодий суверенній державі.

Для України Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії - це насамперед досвід, який з роками оформляється у розумінні того, якими повинні бути відносини між двома державами. Для Великобританії Україна - це одна з великих країн Європи з ринком, що розвивається, демократичними принципами і виправданими амбіціями.

У перші роки незалежності української влади потрібно було прикласти чимало зусиль, щоб іноземні держави зрозуміли: Україна має право на самостійне існування. У державі є все для того, щоб працювати, розвиватися і добиватися перспективних показників у міжнародних відносинах.

За 20 років тісної співпраці між Україною і Великобританією встановилися міцні відносини в політичній, економічній та культурній сферах. Більше того, Великобританія підтримує вступ України до Європейського Союзу, тому що зацікавлена в існуванні сильної і процвітаючої держави.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.