Відкриття першого в СРСР кінотеатру «Кінопанорама» у Києві (1958)

10 січня 1958 - 66 років тому

Сучасний кінотеатр «Кінопанорама»

Сучасний кінотеатр «Кінопанорама»

Обладнання для кінотеатру створювали в багатьох містах Радянського Союзу, починаючи Москвою, і закінчуючи Самаркандом. Активну участь у створенні диво-кінотеатру взяли фахівці київського заводу «Кінодеталь» і співробітники Всесоюзного науково-дослідного кінофотоінституту.

Глядацька зала була розрахована на 540 місць. Величезний екран притягував до себе погляди відвідувачів, які до цих пір нічого подібного не бачили. Параметри кінозалу враховувалися таким чином, щоб чітко прорахувати відстань між кріслами. Це дало можливість забезпечити чудову акустику, в результаті чого стереозвук розливався по залу і створював ефект власної участі у дійстві. І не дивно, адже гучномовці (а їх у залі було 96) були вмонтовані не тільки за екраном, але і в стінах і на стелі.

У цьому кінотеатрі демонструвалися фестивальні кінофільми. Майстри світового кінематографа ніколи не розчаровували українську аудиторію, яка завжди любила і цінувала справжнє мистецтво. Прем’єрні покази тут влаштовували українські режисери, чиї фільми відрізнялися особливим національним колоритом і реальністю. У стінах кінотеатру «Кінопанорама» проходили творчі зустрічі людей мистецтва та ювілейні концерти.

Сьогодні, побувавши в столиці України, гості міста обов’язково відвідують перший у Радянському Союзі панорамний кінотеатр, який передає дух минулої епохи і демонструє сучасні досягнення.

Все по темі: ,

Роздрукувати



© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.