На підприємствах і організаціях УРСР почалася кампанія по введенню трудових книжок (1939)

7 січня 1939 - 85 років тому

Перша трудова книжка

Перша трудова книжка

На вищому рівні постановили, що серед перших одержувачів цього документа стануть передовики виробництва.

Згідно зі статистичними даними, на Миколаївському суднобудівному заводі трудову книжку № 1 отримав депутат Верховної Ради УРСР Студенка. У паровозному депо ім. Андрєєва Київського залізничного вузла видали документ під першим номером Стаханівцю-машиністу, заступнику начальника депо Наливайко. А в ковальському цеху Харківського тракторного заводу першого заповнили звітний документ налагоджувальникові Корнєєву.

Раніше для підтвердження трудового стажу громадянам України доводилося збирати безліч довідок з місць роботи, де вони працювали, щоб їм була правильно нарахована пенсія. А якщо підприємство вже ліквідовано, то роки роботи просто-напросто викреслювалися з трудової діяльності. Словом, виникали незручності і плутанина. З введенням трудових книжок процес спростився, а чітко прописані посади, стягнення і заохочення дозволяли без зайвої праці підсумувати всі заслуги радянського трудівника.

Таким чином, в Країні Рад прийшли до впорядкованого обліку трудової діяльності, який повинен був фіксувати всі пересування громадян у їхньому кар’єрному зростанні. Відомості про працівника, записані в трудовій книжці стали відправною точкою для нарахування пенсій, видачі допомог та інших соціальних пільг.

Все по темі:

Роздрукувати


Сьогоднішні свята

© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.