У ході Керченсько-Феодосійської операції було зірвано наступ німецьких військ на Севастополь

1 січня 1942 - 82 років тому

Оборона Севастополя

Оборона Севастополя

Німецьке командування в ході операції було змушене припинити другий невдалий наступ на Севастополь. А становище військ Севастопольського оборонного району зміцніло свої позиції за рахунок героїчних дій доблесних радянських воїнів.

Основне завдання німецьких військ зводилися до того, щоб затримати наступ Радянської Армії і відновити прорваний фронт. Групою «Південь» були розгорнуті оборонні роботи на найважливіших ділянках. Гітлерівське командування планувало в зимовий період утримати зайняті рубежі і виграти час на підготовку нових резервів, щоб взяти Севастополь.

Але радянське командування вирішило не давати перепочинку противнику і застати його зненацька. Контрнаступ був настільки сильним, що супротивник не зміг використати Керченський півострів як плацдарм для перекидання на Кавказ.

Керченсько-Феодосійська десантна операція на першому етапі дозволила відтягнути плани ворога. Але проектам радянського командування по звільненню Криму не судилося збутися. Втім, незважаючи на тимчасову поразку Червоної Армії, в гітлерівській Німеччині зрозуміли, що війна в Радянському Союзі набуває затяжного характеру.

Все по темі: , ,

Роздрукувати


© 2009-2024 day.calendar.org.ua - це повний календар свят, подій, іменин, народних прикмет на кожен день. Друкована версія.